OUDERSCHAPSMEDIATION

Ouderschapsmediation

Vaak zorgen onderlinge conflicten ervoor dat het opstellen van het ouderschapsplan moeizaam verloopt. In ouderschapsmediation werken we samen toe naar het opstellen van een ouderschapsplan.


Na het beëindigen van een huwelijk of geregistreerd partnerschap, moet het ouderschapsplan samen met het echtscheidingsverzoek door een advocaat worden ingediend bij de rechtbank. Gaan jullie uit elkaar zonder dat er sprake was van een huwelijk of geregistreerd partnerschap, dan ben je wel verplicht een ouderschapsplan op te stellen, maar dit hoeft niet te worden voorgelegd aan de rechter.

Kennismaken
Voor het maken van een afspraak voor ouderschapsmediation is het nodig dat jullie beiden telefonisch contact opnemen met mij. In dit telefoongesprek kunnen jullie beiden de situatie toelichten waar je hulp bij wil. Ik zal jullie uitleg geven over mijn werkwijze en jullie kunnen vragen stellen. Naar aanleiding van het telefoongesprek concluderen we welk aanbod passend is bij jullie situatie en maken we met z’n drieën een afspraak voor de intake.


Intakegesprek
Tijdens het intakegesprek, dat ongeveer een uur duurt, nemen we de feiten door over de huidige situatie en verhelderen we het geschil dat jullie hebben. We maken afspraken over de manier van com
municeren met elkaar en we spreken verwachtingen uit over het traject dat we aangaan.


Traject

Afhankelijk van de situatie en de voortgang werken we in ongeveer 5 gesprekken toe aan het opstellen van afspraken over de zorgverdeling voor de kinderen, het ouderschapsplan. Ook maken we afspraken hoe jullie de kinderen betrekken bij het opstellen van het plan.


Afsluiting
Als het traject is afgerond, bekijken we met elkaar wat jullie nodig hebben om verder te kunnen. Dit kan bijvoorbeeld een follow-up gesprek zijn om de uitvoering van het ouderschapsplan te evalueren en eventueel aan te passen, als de situatie daar om vraagt.
 
 


Share by: