PARALLEL SOLO OUDERSCHAP

Parallel Solo Ouderschap

Parallel Solo Ouderschap

Parallel Solo Ouderschap (PSO) is een individueel traject waarbij de focus ligt op het eigen ouderschap en de eigen ouder-kindrelatie na de scheiding. PSO kan je helpen als er tijdens of na je scheiding grote conflicten blijven en communicatie met de andere ouder onmogelijk lijkt.


In een complexe scheiding kan het heel lastig zijn met de ex-partner in contact te blijven over je kind(eren). Als overleg tussen beiden juist de strijd aanwakkert, kan PSO een manier zijn om anders om te gaan met de situatie. Je leert je staande te houden in de situatie waarbij het conflict niet gaat liggen en je het gevoel hebt dat de andere ouder je blijft uitdagen of provoceren.

 

Door begeleiding in het Parallel Solo Ouderschap leer je te kijken naar wat jouw kind van je nodig heeft, waarbij je helder voor ogen houdt dat je kind opgroeit in de specifieke situatie van twee gezinnen. PSO biedt je daarnaast een helder kader om op een geweldloze manier te communiceren met de andere ouder. 


De aanpak voor Parallel Solo Ouderschap is ontwikkeld door Vanessa Maes. Meer informatie vind je ook op deze website.

Kennismaken
Voor het maken van een afspraak kun je telefonisch contact met mij opnemen om jouw situatie toe te lichten. Ik geef je uitleg over mijn werkwijze en je kunt uiteraard je vragen stellen. Naar aanleiding van het telefoongesprek concluderen we of begeleiding bij Parallel Solo Ouderschap past bij jouw situatie. Als dat zo is maken we een afspraak voor een intakegesprek.


Intakegesprek
Tijdens het intakegesprek, dat ongeveer een uur duurt, nemen we de feiten door over de huidige situatie. Wie ben je, wie zijn de kinderen, welke omgangsafspraken zijn er, welke hulpverlening is er tot nu toe geweest, welke gerechtelijke uitspraken zijn er, hoe gaat het contact tussen jullie nu, etc.


Gesprekken
Een belangrijk element in de gesprekken is hoe jij de band met jouw kind kunt verstevigen, ook al lijk je onderuit gehaald te worden door de andere ouder. Door psycho-educatie krijg je meer inzicht in hoe het brein werkt in stresssituaties. Bij de gesprekken maken we gebruik van de toolbox ‘Blijven staan ondanks de Storm’, ontwikkeld door Vanessa Maes.


Afsluiting
Als we het traject afronden, bekijken we met elkaar wat er veranderd is in de situatie en wat je nodig hebt om verder te kunnen. Is het bijvoorbeeld nodig om iemand in jouw omgeving te vragen vinger aan de pols te houden? Of is een follow-up- of evaluatiegesprek na een afgesproken periode passend bij jou?



Share by: